Новини

На 18.04.2019г. в Основно училище „Даскал Димитри“, гр. Кюстендил се проведе тринарен урок (урок, включващ учебните предмети български език, програмиране и английски език) с ученици във ІІ а клас с учители Снежка Точева и Красимира Спасова.

Учениците демонстрираха наученото по български език и едновременно с това, използвайки таблети, „качваха“ резултатите в обучителна платформа за проверка на резултатите. Сътвориха диалог на английски език, който след това програмираха със Scrath.


На 12.04.2019г. в Основно училище „Даскал Димитри“, гр. Кюстендил се проведе представителен урок по програмиране за деца в Vа клас, във

 

връзка с планираните от Консултативния съвет към РУО- гр. Кюстендил съвместни дейности за реализиране на целите на Стратегията за образователна интеграция на деца и ученици от етническите малцинства.

Господин Георги Тодоров /старши учител по математика и информационни технологии/ и петокласниците представиха пред учители от област Кюстендил Танца на пчелите, като за целта програмираха своите роботи Финч.

Урокът показа как учениците могат да работят в екип, да покажат своите знания и умения в областта на програмирането, но и да се забавляват.

За пореден път в Основно училище „Даскал Димитри“, иновативно училище, доказаха, че интерактивните методи в образователния процес заемат все по-голяма част и помагат  училището да се превърне в място за развитие на креативност, на самостоятелност, на комуникативност  у учениците.


15.02.2019 г., БНТ1: Ученици работят с роботи в Кюстендилско училище: https://www.bnt.bg/bg/a/uchenitsi-rabotyat-s-roboti-v-kyustendil


11.02.2019 г., БТА:  Училище в Кюстендил използва успешно роботи при обучението на децата от 1-ви до 7-ми клас:

http://www.bta.bg/bg/c/BO/id/1955727


10.02.2019 г., Дарик: Роботи помагат за обучението на ученици във Второ ОУ в Кюстендил:

https://dariknews.bg/regioni/kiustendil/roboti-pomagat-za-obuchenieto-na-uchenici-vyv-vtoro-ou-v-kiustendil-2146992


Децата от ПГ и учениците със СОП в училището вече имат нов приятел-робот! Той може да смята, рисува, да забавлява и да направи часовете в училище неповторими! https://www.facebook.com/OUDaskalDimitri/videos/355570958324905/?t=11Благотворителен коледен базар в помощ на Тони Костов


РЪКОВОДСТВОТО И ПЕДАГОГИЧЕСКИЯ КОЛЕКТИВ НА ОУ“ДАСКАЛ ДИМИТРИ“ НАЙ-УЧТИВО ВИ КАНЯТ ДА ПРИСЪСТВАТЕ НА ТЪРЖЕСТВЕНОТО ОТКРИВАНЕ НА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА, КОЕТО ЩЕ СЕ СЪСТОИ НА 17.09.2018 г. ОТ 10.00 ЧАСА В ДВОРА НА УЧИЛИЩЕТО.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Училище, предоставящо качествено образование