Следовниците на Даскала днес

Учениците от VІІ в клас споделят:

  1. 24 май е символ на достойнство, традиция и духовност.
  2. 24 май е празник, дълбоко скътан в сърцето, в душата на всеки един от нас.
  3. 24 май е празник на културата и науката, на хората, градящи устоите на нацията, на хората, даващи ни идентичност и на тези, които възпитават поколенията след нас.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА БЪЛГАРСКИЯ ДУХ!

Линк към видеоклипа: https://www.youtube.com/watch?v=sbFuIeeZA48

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Денят на нашата азбука е най-красивият български празник! Учениците от ІІІ в клас поздравяват всички, носещи в сърцето си любовта към словот като ни напомнят, че преди кирилицата е била създадена глаголицата – най-святото дело на светите братя Кирил и Методий.

Линк към видеоклипа: https://youtu.be/bxpCgssUt4w

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Отборите по роботика в действие

Мисиите на отбор RoboDi

Екипна игра


Децата от ПГ и учениците със СОП в училището вече имат нов приятел-робот! Той може да смята, рисува, да забавлява и да направи часовете в училище неповторими!https://www.facebook.com/OUDaskalDimitri/videos/355570958324905/?t=11

 

Роналдатор  в действие

В Седмицата на програмирането (6 – 21 октомври) учениците от клуба по роботика демонстрираха възможностите на робота RoboDi. Частите за робота са предоставени от фондация „Работилница за граждански инициативи” през 2017/ 2018 учебна година.

Участниците в клуба по роботика програмираха RoboDi да дриблира на 21, да вкарва гол със задна ножица и да лавира между футболистите”.

След демонстрацията с Роналдатора се включиха и роботите Финч, подарени на училището от Европейския софтуерен институт. Присъстващите ученици и гости на събитието имаха възможност да управляват Финч, подпомагани от учениците, участници в отбора по роботика.

ВИЖТЕ ВСИЧКИ СНИМКИ ОТ СЪБИТИЕТО:

Училище, предоставящо качествено образование